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イザナミランチ

日替わりメニューをご紹介

7月4日(日)イザナミランチのメニュー

 雨による土石流が民家を押し流していく熱海の恐ろしい映像は、殊に斜面や山間部に暮らす人びとを恐怖に陥れたにちがいありません。多賀町も山間部に集落が多くあります。山の開発は慎重に慎重を重ねなければなりません。

さて、日曜日(7月4日)のイザナミランチは、鯖のエスカベージュ(鯖を揚げてドレッシングに漬けたもの)、なすとピーマンの焼き浸し、マッシュポテト、鳥の唐揚げ、サヤインゲンの胡麻和え、ほうれん草の白和え、金時豆、黒豆ご飯、ガスパチョ(スペイン風冷静スープ)。例によって和洋折衷ですが、店内で召し上がってくださったお客様、お持ち帰りくださったお客様、ありがとうございました。

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    We saw a scary news video in which flowing debris swept away houses caused by lots of rain in Atami, and it must have made people frightened who are living in mountain slope or in the mountain. There are also many villages on the mountain side in Taga. We need to be very careful to cultivate mountains.

    By the way, we made Izanami Lunch last Sunday. The menu was the following: Escabeche of mackerel, Grilled eggplant and green pepper in Japanese broth, Mashed potatoes, Fried chicken, Green beans with sesame sauce, Japanese tofu and spinach salad dressed with sesame and miso, Sweet boiled red kidney beans, Black soybean rice and Gazpacho (Spanish cold soup). It was half Japanese, half Western cooking. We thank very much both customers who ate in the cafe and ordered lunch takeout.
(2021年7月5日)

8月1日(日)イザナミランチのメニュー

  猛暑の中、8月を迎えました。オリンピックも後半。コロナ禍という前代未聞の今回の開催です。日本を含む各国選手皆さん、関係者の方々、また大会を支えている多くのボランティアの方達、競技を終えて悲喜こもごも。どうか今大会が心に残る良き思い出となりますように。

 本日のイザナミランチの献立。鮭のホイル焼き、ポテト揚げ、焼き豚、茄子のカポナータ、夏野菜の南蛮漬け、高野豆腐鶏肉詰め、精進ずし、ビシソワーズ(じゃがいも冷製クリームスープ)でした。お昼時てんやわんやでお客様にはご迷惑をおかけしました。お待ち頂きありがとうございました。

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    The transition into August happened on such hot days. The Tokyo Olympic games entered the second half. We have never experienced an Olympics during such a coronavirus crisis before. I wish that all athletes who have done successfully or unsuccessfully, related people and many volunteers who are supporting this event, will have wonderful memories of this Tokyo Olympics.

 By the way, I would like to introduce Izanami Lunch (Asahiya’s special lunch which is served on the first Sunday of each month.): Grilled salmon in foil,fried potatoes, Char-siu pork, Caponata (Italian cooking of eggplant), Marinated of summer vegetables, boiled Koya Tofu which is stuffed with ground chicken, Shohjin zushi (vinegared rice with mixed vegetables, and vichyssoise (cold potato soup). I feel sorry for the customers because I took too much time to serve. I appreciate their patience.
(2021年8月1日)